17 Mar
Tarafından
0 Yorumlar
115 Görüntülenme
Hobi Amaçlı Tohumları Çimlendirmek için Pratik Yol Domates Biber Patlıcan Lahana Brokoli Karnabahar Enginar Kuşkonmaz Marul
Bu kısımda tohumları evde sağlıklı çimlendirme algoritmasını kısaca derleyeceğiz.
- Önce yarısı çiçek torfu ve yarısı elenmiş bahçe toprağı olan harcımızı viyole yada tepsiye yayıyoruz.
- Bu toprağı iyice düzeltip hafifçe avuç içi ile bastırıp sıkıştırıyoruz.
- Bu tohum yatağının çimlenene kadar bekleyeceği ortamın en az 16 derece sıcaklıkta olması gerektiğini unutmuyoruz.
- Tohumları 5 cm aralıklarla 5 mm derinliğe bir kalem yardımıyla gömüyoruz ve üzerini düzeltip yine hafifçe bastırıyoruz.
- Spreyli bir araçla fazla tazyik uygulamadan, su tepsi yada viyolun tabanına ulaşana kadar suluyoruz.
- Bu tepsi yada viyolü streç film ile örtüyoruz.
- Evimizin güneş görmeyen bir köşesinde çimlenmeyi bekliyoruz.
- Çıkışları gördüğümüzde artık streç filmi kaldırıp odanın tam güneş gören yerine bırakıyoruz.
- Fideler 6-8 cm olduğunda, dışarının ısısı da fideler için uygun hale geldiğinde artık fidelerimizi nazikçe viyol yada tepsiden kökleriyle birlikte çıkarıyoruz ve bahçemize fideliyoruz.
- Bu işlemden sonra hemen can suyu dediğimiz ilk sulamayı yapıyoruz.
- Bundan sonrası nasip kısmet.
Yeşil sebzelerin saksı yada kasaya ekilmesi: Maydanoz roka tere v.b.
- Önce kasa yada saksımızı elenmiş bahçe toprağı ve çiçek torfu karışımı toprakla dolduruyoruz.
- toprağın üzerine yeşil sebze tohumunu bir yemeğe tuz atar gibi sepeliyoruz. sonra tohumların üstünün örtüldüğünen emin olana kadar üstten elekle toprak ekliyoruz.
- Sonra bir tabağın altı ile yada avcumuzla toprağı hafif sıkıştırıyoruz.
- sonra sprey yardımı ile toprağın en tabana kadar ıslamacak şekilde suluyoruz.
- bu kasa yada saksının üzerini streç filmle yada naylonla örtüyoruz ve ılık gölge bir yere bırakıyoruz.
- çimlenme başladığında üzerini açıp güneşe bırakıyoruz ve sulamaya devam ediyoruz.
- Sağlıcakla.
Yorum Bırak